Käsityön äärellä -keskusteluilta: Korjattujen käsitöiden kertomaa
Mikä saa ihmiset korjaamaan esineitä ja mikä tekee korjatusta esineestä säilyttämisen arvoisen? Minkälaisia tarinoita ja ajatuksia korjaamiseen liittyy?
Käsitöiden tekeminen on hidasta ja rauhoittavaa. Tekemisen lomassa ehtii hyvin miettiä syntyjä syviä sekä jakaa ajatuksia. Käsitöihin ja niihin liittyviin taitoihin liittyy myös paljon historiaa.
Marraskuussa Designmuseossa kokoonnutaan yhdessä käsitöiden äärelle käsityön asiantuntijoiden kanssa. Tuo oma korjattu vaatteesi tai muu esineesi mukanasi ja tule keskustelemaan korjaamisen merkityksestä Taitoliiton Kikka Jelisejeffin sekä korjausaktivisti Niko Lindgrenin ja muiden osallistujien kanssa Designmuseoon!
Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Taitoliitto ja Designmuseo.
Osallistuminen: Osallistuminen museolipulla: 20/12/0 € tai Museokortti.
Tapahtumaan mahtuu yhteensä 30–40 osallistujaa
Paikka: FIX-näyttämö, Designmuseo (2. kerros)
————-
Niko Lindgren alias Mending_Neko on korjausaktivisti ja Korjauskaupunki korjauskahvilan perustajajäsen. Lindgrenille yhteisöllinen vertaisoppiminen ja esimerkin voima punovat esiin korjaamiselle suopeita tulevaisuuksia. Työssään Lindgren kehittää keinoja käyttää käsitöitä ja korjaamista kestävän elämäntavan opettamisessa varhaiskasvatusikäisille lapsille.
Taitoliitto
Taitoliitto ja alueelliset taitoyhdistykset muodostavat valtakunnallisen Taitojärjestön, joka on Suomen laajin käsityön palveluverkosto. Taitojärjestö on aktiivinen käsityöpalveluiden tuottaja ja kehittäjä, joka edistää käsityökulttuuria taitona, kulttuurina ja elinkeinona. Taitojärjestö on tärkeä vaikuttaja siinä, että käsityötaidot säilyvät ja että käsityön harrastamisen palveluja – kursseja, neuvontaa, ohjausta ja opetusta – on saatavilla eri puolilla Suomea.